SCHEDULE

This is a summary of the FABxLive Schedule, to check the full schedule and detailed workshop links please go to: https://fabxmembers.fabevent.org/ Once you are in the FABxLive platform, you are registered for the conference! FABxLive is a community event, created for and by the #FabLabNetwork. This year in a fully Online version of the Fab Lab International Conference, where we will make use of a 2 of different platforms to engange and communicate, click below to watch a short video

How to participate here

Estimated time (via your browser):

Timezone:

15:00 UTC

Countdown:
1594738800

Test event before 2

Test nr 2

13:00 UTC

Countdown:
1595854800

Fab Symposium

2HR SESSION

Global Response to COVID-19

HOST: Neil Gershenfeld

SPEAKERS: Pranam Chatterjee, Zach Fredin, Alfonso Parra Rubio, Jonathan Jilesen, William E. Baker, Stephanie Stapleton, Zaid Altawil, Josef Prusa, Maxim Lobovsky, Suchit Jain, Cesar Garcia, Dan Meyer, Roberto García, Martina Francesca Ferracane, Alysia Garmulewicz, Joel Gershenfeld, Kamau Gachigi, Manu Prakash, Danny Beesley & Lars Hasselblad Torres

Check LIVE here

Check links during the session here

15:00 UTC

Countdown:
1595862000

Bio Break

15 MIN

15:15 UTC

Countdown:
1595862900

Fabercise

5 MIN

Join us as we take a 5min Fab Network stretch and exercise break from staring at screens all day! Always really fun, you don’t want to miss this!

HOSTED by: A Fab Lab TBD!

15:20 UTC

Countdown:
1595863200

Fab World

40 MIN

Join us for announcements, awards, and updates on New Fab Labs, amazing Fabbers/makers and Projects from the #FabLabNetwork!

16:00 UTC

Countdown:
1595865600

Collaborators

30 MIN

Meet with our incredible sponosors in these 30 min sessions, a chance for your team and your lab to discuss, propose and interact with these incredible collaborators!

Check them out everyday! Registrations coming soon!

16:30 UTC

Countdown:
1595867400

Bio Break

30 MIN

17:00 UTC

Countdown:
1595869200

Workshops

2HR SESSION

Get involved with the community and share your knowledge and your thoughts around a particular topic with a discussion-based Theoretical workshop or Hands-on workshops.

For more details and options to participate go to…

13:00 UTC

Countdown:
1595941200

Fab Symposium

2HR SESSION

Community Action

HOST: Sherry Lassiter

KEYNOTES: Sename Koffi & Peter Raymond

SPEAKERS: Christie Mettes, Vaibhav Chhabra, Richa Shrivastava, Thomas Landrain & Sameera Chukkapalli

Check LIVE here

Check links during the session here

15:00 UTC

Countdown:
1595948400

Bio Break

15 MIN

15:15 UTC

Countdown:
1595949300

Fabercise

5MIN

Join us as we take a 5min Fab Network stretch and exercise break from staring at screens all day! Always really fun, you don’t want to miss this!

HOSTED by: A Fab Lab TBD!

15:20 UTC

Countdown:
1595949600

Fab World

40MIN

Join us for announcements, awards, and updates on New Fab Labs, amazing Fabbers/makers and Projects from the #FabLabNetwork!

16:00 UTC

Countdown:
1595952000

Collaborators

30MIN

Meet with our incredible sponosors in these 30 min sessions, a chance for your team and your lab to discuss, propose and interact with these incredible collaborators!

Check them out everyday! Registrations coming soon!

16:30 UTC

Countdown:
1595953800

Bio Break

30 MIN

17:00 UTC

Countdown:
1595955600

Workshops

2HR SESSION

Get involved with the community and share your knowledge and your thoughts around a particular topic with a discussion-based Theoretical workshop or Hands-on workshops.

For more details and options to participate go to:

15:00 UTC

Countdown:
1596034800

Bio Break

15 MIN

15:15 UTC

Countdown:
1596035700

Fabercise

5min Fabercise

Join us as we take a 5min Fab Network stretch and exercise break from staring at screens all day! Always really fun, you don’t want to miss this!

HOSTED by: A Fab Lab TBD!

15:20 UTC

Countdown:
1596036000

Fab World

30MIN

Join us for announcements, awards, and updates on New Fab Labs, amazing Fabbers/makers and Projects from the #FabLabNetwork!

16:00 UTC

Countdown:
1596038400

Collaborators

30MIN

Meet with our incredible sponosors in these 30 min sessions, a chance for your team and your lab to discuss, propose and interact with these incredible collaborators!

Check them out everyday! Registrations coming soon!

16:30 UTC

Countdown:
1596040200

Bio Break

30 MIN

17:00 UTC

Countdown:
1596042000

Workshops

Get involved with the community and share your knowledge and your thoughts around a particular topic with a discussion-based Theoretical workshop or Hands-on workshops.

For more details and options to participate go to:

13:00 UTC

Countdown:
1596114000

Fab World

30MIN

Join us for announcements, awards, and updates on New Fab Labs, amazing Fabbers/makers and Projects from the #FabLabNetwork!

15:00 UTC

Countdown:
1596121200

Bio Break

15 MIN

15:15 UTC

Countdown:
1596122100

Announcements

30MIN

Join us as to do a final wrap-up of the week and learn more about what is there to come!

15:40 UTC

Countdown:
1596123600

Fabercise

5MIN

Join us as we take a 5min Fab Network stretch and exercise break from staring at screens all day! Always really fun, you don’t want to miss this!

HOSTED by: A Fab Lab TBD!

15:45 UTC

Countdown:
1596123900

LIVE Meditation

10MIN

As a final activity we want to bring some nice closing to our week, taking care our our community is are numbre 1 priority!

Join the Fab Lab Network in a virtual guided meditation and yoga practice to center ourselves for the day. This practice will be led by our very own Fabbers!

16:00 UTC

Countdown:
1596124800

Collaborators

30MIN

Meet with our incredible sponosors in these 30 min sessions, a chance for your team and your lab to discuss, propose and interact with these incredible collaborators!

Check them out everyday! Registrations coming soon!

16:30 UTC

Countdown:
1596126600

Bio Break

30 MIN

17:00 UTC

Countdown:
1596128400

Workshops

2HR SESSION

Get involved with the community and share your knowledge and your thoughts around a particular topic with a discussion-based Theoretical workshop or Hands-on workshops.

For more details and options to participate go to:

13:00 UTC

Countdown:
1596200400

Global Fab Day

Friday, July 31st is a day dedicated to making!

For Global Fab Day, Fab Labs and Regional Networks have the opportunity to create local activities, workshops, presentations, Fab Lab open houses, whatever your community needs and wants, at times that make sense for your part of the world. You have the option to share a video conferencing link with other conference attendees or just keep it at the local level. Either way we’ll spread the word! We encourage you to get creative, and think about how your community can be empowered and supported at this time.

14:30 UTC

Countdown:
1596205800

Closing Session

Join us for the wrap up of FABxLive! We will start with yoga and meditation from Pradnya Kunal, followed by Fab World videos, recaps from the last four days, presentatinons of fab babies and weddings, and a wonderful video in memory of Fiore Basile.

16:00 UTC

Countdown:
1596211200

Fab Academy Highlights

15MIN

Watch this year’s Academany 2020 Highlight Students!

16:15 UTC

Countdown:
1596212100

Academany Party

45MIN

This year we want to gather virtually with all our Academany Students for a short Party!

You are all welcome…

15:00 UTC

Countdown:
1591110000

Test event after....

Testing after events

You can check more details of the full schedule, links, tutors, registrations and much more, by registering yourself to our online platform here:

https://fabxmembers.fabevent.org/